Nibbána

Buddhista szemlélet, egészséges életmód, meditáció és coaching

Csoport karma

Többféle karma létezik, mely az életünk során hatással van ránk, az egyik ilyen az úgynevezett csoportkarma. Nem véletlenül születünk egy családba vagy országba, sőt, városba sem. Az sem véletlen, hogy kik az osztálytársaink vagy munkatársaink, ezeknek mindig oka van. Lássuk a definíciót: 

"A lelkek csoportokba gyülekezése, ezekből családokat, kasztokat, nemzeteket, fajokat létrehozva, újabb zavaró elemeket hoz be a karmikus következményeibe. Az ember beleszületését egy bizonyos nemzetbe a fejlődés általános alapelvei és pillanatnyi tulajdonságai befolyásolják."

Azzal, hogy bekerülünk valahova, valamilyen csoportba, bizonyos feladatokat vállalunk, vagy bizonyos találkozások szükségesek. Az, hogy milyen országba vagy városba vagy város részbe születünk, meghatározó, és az is, hogy mit teszünk az adott csoportért. Minden jóból és rosszból annyi jut ki nekünk, amennyi a személyes fejlődésünk által szükséges. 

A családi karmák izgalmasabb, személyesebb kérdés. Vannak olyan családtagok, akik életeken át egymáshoz ragaszkodva születnek és fejlődnek. Egyes tanítások szerint az alá-felé rendeltség mindig változik, tehát pl. a szülő-gyerek vagy az erősebb-gyengébb viszony, hogy a karmk kiegyenlítődhessenek. 

"Van még egy része a karmáknak, a közös tragédiák, pl. repülőszerencsétlenség kérdése. Erről így ír Pszisebész blog: Az ember gondolatainak és tetteinek, valamint külső természeti jellegének viszonyáról. Mi hozzuk létre az okokat, a gondolataink formáival, amelyek ellenállhatatlanul vonzódnak egymáshoz, majd visszahatnak azokra, akik ezeket az okokat létrehozták, legyenek azok egyszerû gondolkodók, vagy akik gonoszságokon törik a fejüket. Tehát amikor az emberek nagyszámú rosszindulatú, romboló természetű gondolatformát hoznak létre, és amikor ezek összegyűlnek az asztrális síkon, energiájuk kicsapódhat, és le is csapódik az anyagi síkon, ami csoport karmaként hull vissza a felidézőre, és széles rombolást okoz. Ilyen pl. a romboló természeti katasztrófák, háborúk, forradalmak, társadalmi zavargások, bűnözés, járványos megbetegedések, tragikus csoportos balesetek, és a gyilkosság is."

 

Remélem érdekesne találtad a bejegyzést, hamarosan a karmák többi típusával is foglalkozunk :) Ha önismereti útra lépnél, nézelődj a honlaomon: www.hamoriblanka.hu

 

ahmet-demiroglu-swmk4kzxb2u-unsplash.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nibbana.blog.hu/api/trackback/id/tr1218444681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nibbána

2008 óta dolgozom edzőként, 2019 óta coach is vagyok. A külső és belső változás csak együtt jöhet létre! Nézz rá a weboldalamra, ahol a nyugati és keleti filozófiákat, életmódtippeket összegzem: www.hamoriblanka.hu

Friss topikok

süti beállítások módosítása