Nibbána

Buddhista szemlélet, egészséges életmód, meditáció és coaching

Test kontrollja = lélek fejlődése

Mindem vallásban és hitrendszerben megjelennek életmóddal kapcsolatos tanítások. Érthető, hisz a földi lét, a fizikai test nem elválasztható a lélektől és szellemtől. A kereszténységben böjtök és lemondások, az iszlámban a ramadán, a buddhizmusban a húsmentesség... csak hogy az étkezéssel kapcsolatos legismertebb kitételekről beszéljünk. (Ennél mindenhol sokkal többrétegű az életmóddal és szokásokkal kapcsolatos instrukciók sora.)

 

Nem véletlen, hogy a legegyszerűbb dolgoktól indul minden szellemi vezetés: az alapoktól, a fizikai igények megismerésétől és kontrollálásától. Nem véletlen, hogy a szabad és sokszínű 21. században annyiam fordulnak a komtroll felé: vagy régi / új vallások felé, vagy a fitness felé, vagy más szokás rendszerben gondolkozva. Hisz ösztönösen érezzük, hogy az egészséges rend és szokáseendszer segít. Hogy a testünk felett gyakorolt kontroll hatással van a szellemünkre, egónkra, fejlődésünkre, közérzetünkre. 

 

Minden ilyen törekvésben érdemes egyensúlyt tartani. Vagyis nem túlkontrollal, eszkétizmussal élni (bár időszakosan sokat adhat - pl.egy elvonulás vagy időszakos böjt). Megtalálni azt a Rendet, ami kívül tartható és belül fejlődést ad. 

 

👙🍑👟 Fitness, fogyás, formálódás, szépség, edzés minden mennyiségben! Azonban LÉLEK - SZELLEM is fejlődjön párhuzamosan, így jön el csak ⚠️ a balansz. Programok, videókurzusok, edzésvideók, étrendek, receptek, kihívások, anyukáknak való fitnesz programok:

 

www.hamoriblanka.hu 

 

fb_img_1723867188281.jpg

 

#edzés #edzésmotiváció #fitnesz #fitneszanyu #fitnessandbalance #fittanyuka #fitmum #fitneszprogram #fogyás #lefogyni #alakformálás #jóga #kismamatorna #egészség #receptek #táplálkozás #motiváció #inspiráció

A bejegyzés trackback címe:

https://nibbana.blog.hu/api/trackback/id/tr318468255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nibbána

2008 óta dolgozom edzőként, 2019 óta coach is vagyok. A külső és belső változás csak együtt jöhet létre! Nézz rá a weboldalamra, ahol a nyugati és keleti filozófiákat, életmódtippeket összegzem: www.hamoriblanka.hu

Friss topikok

süti beállítások módosítása