Nibbána

Buddhista szemlélet, egészséges életmód, meditáció és coaching

Nyított vagy csukott szemmel meditáljak?

Amikor elkezdünk meditálni, elsőre csukott szemmel érdemes gyakorolni. Így is rengeteg dolog (gondolatok és zajok) fogják elvonni a figyelmed, így érdemes könnyedén lehunyni a szemünket, befelé figyelni. A gyakorlottabb meditálók, azonban már nyitott szemmel tudnak meditálni, amit nagyon jó dolog is elsajátítani!

 

Miért jobb nyitott szemmel meditálni? 

 

1. Mert így kisebb eséllyel alszol bele a meditációdba

2. Megtanulsz éberen is meditatív tudatállapotban maradni, ami nagyon lényeges, hiszen a hosszú távú cél az lenne, hogy a meditációban elért belső nyugalmat a hétköznapokban is "vidd" magaddal. 

 

Hogyan tudod gyakorolni a meditálást nyitott szemmel? 

 

Nézz valamilyen szép, egyszerű dologra, pl. gyertya lángba vagy növényre. Próbálkozz, nem kötelező egyik napról a másikra áttérned a nyitott szemre, kísérletezd ki, neked hogyan megfelelő. 

 

Hogyan kapcsolódik a meditáció és az egészség, netán alakformálás? 

Olvass róla a honlapomon: www.hamoriblanka.hu 

 

letoltes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nibbana.blog.hu/api/trackback/id/tr5217896237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nibbána

2008 óta dolgozom edzőként, 2019 óta coach is vagyok. A külső és belső változás csak együtt jöhet létre! Nézz rá a weboldalamra, ahol a nyugati és keleti filozófiákat, életmódtippeket összegzem: www.hamoriblanka.hu

Friss topikok

süti beállítások módosítása