Nibbána

Buddhista szemlélet, egészséges életmód, meditáció és coaching

Mi is az a pránanadi?

A Pránanadi® kifejezés egy szanszkrit szóösszetétel, amelynek első tagja a prána ( प्राण ), jelentése: szél, életerő vagy energia; a második, a nadi ( नाडी ), jelentése: ér, cső, folyó, csatorna. A kettőt összetéve, a technika lényegét sugalló univerzális életerő csatorna elnevezést kapjuk.

 

 screenshot_20240706_180254_instagram.jpg

 

A prána jelentése: egy egyetemes elv, valami, ami áthatja a teret, és az elmével és az anyaggal együtt az abszolút hármas megnyilvánulást képezi. A prána az erő, amelynek segítségével a testben végbemegy minden aktivitás, amellyel a testnek minden mozgása történik, amellyel működik minden funkció, amellyel az életnek minden jele megnyilvánul.

 

A prána tehát megtalálható a levegőben, vízben, táplálékban stb. Ezekből az élő szervezet a pránát felszívja és felhasználja a test működtetésére.

 

 

 

A nadi jelentése: csatorna, folyam, ér, cső. A nadik, a csakrák és a szervezet számára életenergiát vesznek fel az ember környezetéből, a kozmoszból, azután rezgésekké alakítják át, ami a fizikai és az energiatestek működéséhez, fenntartásához elengedhetetlenül szükséges.

 

 

 

A Pránanadi® jelentése: abszolút energia csatorna, univerzális életerő csatorna.

 

 

 

🕉 Természetesen az egészségért: jóga, meditáció, lélek és test, légzés, energia

 

www.hamoriblanka.hu

 

#jóga #edzés #lélek #energia #lélekéstest #yoga #yogapose #energy #prananadi #mantra #idézet #légzés #egészség #természet #pránanadi #meditáció #meditation

A bejegyzés trackback címe:

https://nibbana.blog.hu/api/trackback/id/tr4518441869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nibbána

2008 óta dolgozom edzőként, 2019 óta coach is vagyok. A külső és belső változás csak együtt jöhet létre! Nézz rá a weboldalamra, ahol a nyugati és keleti filozófiákat, életmódtippeket összegzem: www.hamoriblanka.hu

Friss topikok

süti beállítások módosítása