Nibbána

Buddhista szemlélet, egészséges életmód, meditáció és coaching

A női test 4 évszaka - egy hónapon belül

Akár szeretnénk, akár nem, az biztos, hogy nőként egy izgalmas, ősi, ciklikus mozgásban vagyunk a biológiánk által. Sok nő egy nyűgként éli meg a menstruációt, ám én sosem tudtam haragudni emiatt a testemre és nem a rohanva munkába indulós, betét cserélős nyűgként éltem meg ezt a dolgot. 

Elképesztő tökéletesség, ahogy a ciklusok megjelennek a világban, legyen szó a bolygók állásáról, a természet születéséről és elvirágzásáról, az életről és halálról, a női ciklikusságról. 

Edzőként és coachként nem tudok elmenni amellett, hogy a menstruáció illetve a ciklusunk másik 3 szakasza (igen a teljes ciklus nemcsak a menzesz!!) milyen hatássla van ránk szellemileg és testileg. Munkák, sport teljesítmény, párkapcsolat sorsa függhet tőle, hogy tisztában vagyunk-e vele, hol járunk a testünk ciklusában. 

kepkivagas_2.PNG

A legjobban nekem a 4 évszak hasonlat tetszik ezzel kapcsolatban: 

  •  tél (maga a menstruációs vérzés): ekkor kissé befelé fordulunk,  kevésbé vagyunk terhelhetők, falás rohamaink lehetnek és hízhatunk (ám ez becsapós!) 
  • tavasz (follikuláris szakasz): ekkor kezd újjá éledni a szervezetünk, felkészül a petesejt, energikusak és kockázatvállalók vagyunk, bőrünk feszes, hajunk ragyog, fogyhatunk  
  • nyár (ovuláció): a petesejt 12-24 órán át képes megtermékenyülni. Libidónk az egekben, energia szintünk a csúcson 
  • ősz (luteális szakasz): még energikusak vagyunk az ösztrogén szint miatt, de már egyre fáradékonyabbak vagyunk, közeledünk a PMS majd menzesz felé

 

Írok erről részletesebben ebben a Klubban, de az instámon is találsz róla infót!! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nibbana.blog.hu/api/trackback/id/tr1217921367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nibbána

2008 óta dolgozom edzőként, 2019 óta coach is vagyok. A külső és belső változás csak együtt jöhet létre! Nézz rá a weboldalamra, ahol a nyugati és keleti filozófiákat, életmódtippeket összegzem: www.hamoriblanka.hu

Friss topikok

süti beállítások módosítása